torsdag 18 juni 2009

Brors side of the story

Bror agerade bilhandlare medan jag var i utlandet. Följande hände på väg in till Östersund, (Ger Erik fria ord att uttrycka sig här nedan:)

Idag skulle jag åka in till stan och visa två bilar som vi i familjen och vänskapskretsen har till salu. Den ena (en V70 XC -00) fanns redan inne i stan. Den andra (en V40 -00) var här hemma på gården, fem mil från stan. Uppdraget löd alltså. Kör in V40n till stan. Byt där till V70n och åk och visa den för en potentiell köpare. Byt sen tillbaka till V40n och visa den för en annan potentiell köpare. Åk sedan hem.

Hade stämt träff med första "kunden" klockan 17.30. På grund av diverse förberedelser av V40n kom jag inte iväg förrän 16.55. Låg således på ganska bra. Jag tokkörde inte, men lite moms på hastighetsgränsen bara. Körde ganska tidigt om en blå Passat. Jag minns inget av det, men det måste jag ha gjort. Lite senare ser jag att sagda Passat kommer upp bakom mig och håller ungefär samma tempo. Jag känner fortfarande inte igen att jag har kört om den. Ligger väl på ca 110-120 där det är 90. Passaten ligger inte toknära, men håller samma takt.

Rätt vad det är kör han upp brevid och trycker upp polis-spaden i sin sidoruta. Jag dyker då in på första bästa parkeringsficka. Vi är nu kanske 1-1,5 mil ifrån stan. Poliserna är helt civilklädda. Den kvinnliga kommer fram och säger att "vi är poliser". "Jaha, berätta nåt jag inte vet." -Tänkte jag. Hon sa att dom hade mätt upp mig till 122 på 90-väg. Den manliga polisen kommer. Jag fick blåsa. Kvinnan frågade efter körkortet. Sa väl nåt i stil med att "du kanske vill behålla det". Hon går tillbaka till Passaten och kollar förmodligen upp det. Jag fick följa med till Passaten. Dom säger att dom skriver ner boten till 110, för att det var en civilbil. Så det blir 2400 i böter.

Men, det enda "polisiga" jag ser i bilen är en radio. Jag vet inte hur det brukar se ut i en polisbil, men dom brukar väl ha nån form av radar/laser eller nåt... Det jag tänker är: Vad har dom mätt min hastighet med? Bilens egna mätare? Tänker inte mer på de, utan skriver på boten.Vad tror ni? Vad skulle jag ha gjort? Skulle jag ha blånekat in i döden? Känns ju surt att betala om man hade kunnat gå fri...

1 kommentar:

Bror Erik sa...

Hela historien med efterspel och diskussioner finns att läsa på länken nedan.