fredag 20 februari 2009

Hemma.

Så var man hemma. Det känns sjukt skönt! Jag kan bara inte förstå att jag var i Fårösund imorse, Flög från Visby 11,30 och sedan gick flyget vidare mot Östersund vid 14.
Kom hem, packade om och styrde Lottas gamla Audi 80 från 88 utan servo och ABS mot med släp med två skotrar på till Trången.
Det var för övrigt ingen dålig mjukstart på mitt bilkörande, i och med att jag har ställt av bilen blir det inte mycket kört nere på Gotland.
Jag fick i alla fall höra innan att det inte skulle bli någon lätt match att ta sig upp hit.

Jag och Lottas Audi 80
Körde till Mörsil och tankade bilen, redan uppför backen på 321:an gick bilen bara i70 med femman i och gasen i botten... Slöare bil kan man ju leta efter. Väl i mörsil skulle jag tanka och hade planerat det väldigt fint och körde fram bilen till pumpen. "Ur funktion" Kul, det var bara att börja backa. Backa med släp är faktiskt lite utav min favoritsport. Hehe, en gubbe stod och glodde och var nog mäkta imponerad av mina färdigheter. Tankade och sen bar det av uppöver Offerdals berg och dalar.
Det gick ganska bra tyckte jag hela vägen lagomt läskigt ibland i vissa nerförsbackar men annars gick de kalas. Kom till Rönnöförs och hade blivit varnad av Rudi att jag var tvungen att ta sats och inte fega uppför. Så kom djävulsbacken och lilla Audin var tvungen att gå ner på tvåan. Men jag klarade det! Gött!
Så kom jag fram, var osäker vart jag skulle svänga upp så när jag stod vid skylten "Trången" ringde jag Lotta och frågade. Hon sa att det var första till vänster så jag började köra. Tog mig inte upp. Backade och tog om. Tog mig inte upp. Backade en liten längre bit och tog sats, gick inte denna gång heller... Backade och svängde ut på vägen och tog sats. Gick inte denna gång heller. Backade en sista gång och denna gång fastnade jag. Jobbigt att jag inte klarade det hela vägen. Lagomt irriterad jag blev på mig själv, men det var inte mitt fel. Eller okej det var det kanske men jag hade gjort tre (fyra om man räknar med den på OK) felfria backningar med släp idag. Det måste väl ändå vara godkänt?

För övrigt är det sjukt mycket snö hemma! Undrar om det är för att jag varit borta och inte sett den eller om det brukar vara såhär mycket?

Det snöar nu, och det är sån fin snö som man vill ha. Stora fina flingor som faller lätt mot marken.. Imorgon blir det skotertur så vid hoppas på "blaukupa" (finväder) men det ser inte så ljust ut....
/Lina

1 kommentar:

Sara sa...

Åh va mysigt! Imponerande att kunna backa med släp du! Hoppas ni få finväre imorrn. Kör försiktigt.