lördag 17 november 2012

Tjejkväll

Ikväll anordnade jag och mamma tjejkväll här hemma.

Min dag började med en fantastisk morgonpromenad i soluppgången.
Vidare pysslade jag och mamma med förberedelserna inför kvällen mest hela dagen. Lagade mat, städade, piskade mattor, satte upp marschaller och sånt jox. Så kom kvällen och vi serverade en äpple och kanelbål till fördrink
I denna hade vi varm och kall äppelvin, äppelcider, ramlösa äpple, vodka och äppeljuicekoncentrat. Bålen blev mycket uppskattad och kanelstängerna gav tydligen mycket smak.

Till fördrinken hade vi lite tilltugg
Grönsaksdipp med tre olika såser (ört, chilli och citron) och tunnbrödschips (västerbotten eller olivolja)

Sen åt vi lite mer:
 Lite goda ostar och bröd

 Fisksoppa med saffran och aioli

Till efterrätt hade jag gjort brownies med lakritspulver och turkisk peppar i, till det mascarponeglass, hallon och chokladmaränger:
Mascarponeglass

 Hallon

   
 Chokladmaränger

 Lakritsbrownies


Lotta, Maria, Jenny, Elin och jag satt i kammarn, i köket satt det sju till, men dom såg inte ut att har så roligt på någon av mina bilder så dom fick inte var med! :)

Jag hade gjort en egen soppa på kokosmjölk istället för grädde, nån slags glass på kokosgrädde och vaniljpulver samt en brownie på mandelsmör och kakao (vanilj som sötning).
Ikväll åt jag även av ostarna, det var mycket gott men min mage låter inte som att den tyckte om det. Men det var det värt :)
Jag som är inne på min andra nyktra månad fortsatte på samma spår ikväll och drack Ramlösa, hade minst lika kul med som utan vin, sådeså!

1 kommentar:

Kajsa sa...

Lina, de är dags att komma tillbaka till Uppis nu! ja börjar bli seriöst orolig :)