fredag 28 december 2012

Nyårsblåsan

Hade beställt ungefär världens finaste nyårsklänning från Nelly, som jag tyvärr inte kunde ha så den fick skickas tillbaka.
Halvt som halvt i panik sprang jag å Märtis på stan igår och skulle hitta ett substitut.
Hittade rätt tidigt en klänning på H&M som jag hängde undan. Gick vidare på stan och kikade men hittade inget bättre så det fick lov att bli den jag hängde undan tidigare.
Kom hem och skulle visa mitt fynd för mor. Döm min förvåning när den inte alls passade så bra som jag minns den.
Kollade då på storleken och kunde inte förstå hur en 40 kunde blivit en 44a? Hade inte ens med mig storlek 44 in i provhytten?
I panik åkte jag in till stan idag igen för att styra upp detta.
Gick dit jag hitta klänningen och bläddrade bland storlekarna, men där fanns ingen 40. Hittade en 38, samt en 40 i en annan färg.
Stod och funderade mycket länge hur jag skulle göra, fick igen 38an, men den satt inte speciellt bra, för tajt. Inget man vill äta 5-rätters i precis... Ville verkligen inte ha den andra färgen så jag beslutade att ta 38an ändå och hoppades att mamma skulle ha nån bra korsett eller nåt som kunde göra att det satt lite bättre i alla fall.
Väl i kassan frågade jag hur jag kunnat få med mej en 44a hem. Hon såg ut som ett frågetecken hon med och tvivlade nog på mej och att jag antagligen blandat ihop storlekarna igår när jag skulle hänga undan den. Men hon kollade i skåpet och där hängde den! Min blåa klänning i storlek 40 med en lapp där de stod Lina. Varken hon i kassan eller jag kunde förstå hur denna förväxling gått till. Men jag fick min klänning i min storlek. Score!


1 kommentar:

........ sa...

Jäklar va fin, du kommer att bli som Askungen ;).
Tur att det löste sig.. Inget kul när man tänkt sig en sak att ha på sig & så blir det strul.
Kram/ A